Kuka on karitsa?

Leo Nikkola: ”Kuka on Karitsa”

pituus: 00.12.19

Jumalalla on suunnitelma Yljästä ja morsiamesta. Uhrikaritsalla on tässä keskeinen osa. Esikuvallisesti Israel vapautui Egyptin orjuudesta virheettömän karitsan veren kautta. Vastaavasti Jeesus vapautti ihmiset synnin orjuudesta antaen itsensä ”uhrikaritsaksi” ristille. Johannes Kastaja sanoi nähdessään Jeesuksen: ”Katso Jumalan Karitsa”. Jumalan suunnitelma käynnistyi hyvän ja pahantiedon puusta – valintaan hyvän ja pahan välillä ja täyttymys tapahtuu parhaillaan keskellämme, kun morsian hylkää pahan ja valitsee hyvän.

Mitkä ovat Karitsan häät

Leo Nikkola, ”Karitsan häät”

pituus 00.03.01

Käsityksemme Karitsan häistä on ehkä arvoituksellinen, koska raamattu puhuu siitä varsin vähän.
Inhimillisesti ajateltuna hääjuhla on sulhasen ja morsiamen yhteenliittymisen juhla.
Raamatussa kerrotaan esikuvallisesti ”Kuninkaan pojan häät”-kertomuksessa taivaallisesta hääjuhlasta (Matt. 22). Jumala kutsuu siis meitä, morsiamena, poikansa Karitsan häihin, josta
Ilmestyskirjan 19 luvussa kerrotaan.

Kutsukortti Karitsan Häihin

Riku Kekki, ”Kutsukortti Karitsan Häihin”

pituus 00.10.43

Olemme tulleet aikaan, jolloin taivaallinen hääjuhla ”Karitsan Häät” ovat lähellä.
Herra valmistelee tuota juhlaa ja antaa palvelijoilleen erilaisia tehtäviä, kuten kutsukorttien valmistamisen ja jakamisen. Häihin ei jaeta kutsukortteja kovin aikaisessa vaiheessa, vaan
sopivalla ajalla juuri ennen juhlaa. Hän on valmistanut Karitsan häät kaikille, jotka pitävät kutsujan arvollisena ja pukeutuvat juhlapukuun.

Kutsu ja sen jakaminen

Riku Kekki, “Kutsukortti ja sen jakaminen”

Pituus 00.37.28

Riku Kekki kertoo kuinka kutsukorttia tulisi jakaa eteenpäin.

Pekka Sartola - Karitsan häät alkavat pian - 27.4.2023 Ylistaron Ylissalissa

Tällä videolla Lähi-idän ja Raamatussa kerrottujen lopunaikojen erikoisasiantuntija Pekka Sartola kutsuu lämpimällä ja mukaansatempaavalla tyylillään katselijat Karitsan häihin.

Lopunajan tapahtumat

Juhani Laukkonen, Lopunajan tapahtumat

Kutsu Karitsan häihin tapahtuma 2.2.2023 klo18:00

Ketkä ovat kutsutut – Uskonnollisen yhteisön jäsenyys

Leo Nikkola, ”Uskonnollisen yhteisön jäsenyys”

pituus: 00.06.50:

Saatamme jonkin tunnetun hengellisen yhteisön jäsenenä olettaa, että pääsemme automaattisesti mukaan Karitsan hääjuhlaan. Näin ei kuitenkaan ollut esim. ”tyhmien neitsyiden” kohdalla (Matt. 25: 1-13) eikä ”Kuninkaan Pojan häissä” (Matt. 22) miehen kohdalla, joka ei ollut pukeutunut hääpukuun. Karitsan häihin pääsevät vain läheisessä suhteessa Jeesukseen olevat hääpukuun pukeutuneet ystävät.

Ketkä ovat kutsutut – Uudesti syntyminen

Leo Nikkola, ”Uudesti syntyminen”

pituus: 00.01.46:

Jeesus antoi selkeän ohjeen Nikodeemukselle (Joh. 3: 1-5), miten hän ja mekin voimme saada kutsun Karitsan häihin. Kutsu annetaan siis uudestisyntymisessä, syntymisessä vedestä ja Hengestä, uskon kautta. Ensirakkaus Jeesukseen, on tärkeää säilyttää, jotta kasvamme hengessä elävinä, vaeltaen Hänen teitänsä.

Ketkä ovat kutsutut – Henkilökohtainen suhde Jeesukseen

Leo Nikkola, ”Henkilökohtainen suhde Jeesukseen”

pituus: 00.06.46:

Jeesus pyrkii rakentamaan uudestisyntymisen ja uskon kautta läheisen ja syvenevän suhteen kanssamme. Suhde Jeesukseen avautuu Hänen verensä kautta uudestisyntymisessä ja syvenee yhteydessä Häneen. Tällainen suhde voi syntyä, kun olemme avanneet sydämemme Hänelle ja Hän asuu meissä henkensä kautta (1Kor. 6:19). Tämä suhde on keskeinen asia Karitsan häihin valmistautuessa.

Ketkä ovat kutsutut – Mistä tiedän olenko kutsuttu

Leo Nikkola, ”Mistä tiedän, olenko kutsuttu”

pituus: 00.02.32:

Jumalan Karitsa on valmistanut ja varannut kaikille kutsun Karitsan häihin. Uudestisyntyminen tarkoittaa kutsun vastaanottamista. Tästä tiedän, että olen kutsuttu. Tästä seuraa valmistautuminen ja siirtyminen hääsaliin (Joh. 3:5). Keskeisintä on pukeutuminen hääpukuun.

Pyhä Henki ajassamme

Kari Niemi, Pyhä Henki ajassamme

Karitsan häät

Kari Niemi

Juhlapukuun pukeutuminen (valmistautuminen)

Leo Nikkola, Valmistautuminen (pukeutuminen)

pituus: 00.06.46

Valmistautuminen Karitsan häihin alkaa uudestisyntymisestä (Joh. 3: 3-5). Vedestä ja Hengestä syntyminen merkitsee sitoutumista vanhan luomuksen kuolemaan ja ristin ottamista päivittäin ja siirtymistä sisälle Jumalan valtakuntaan. Kysymys on pukeutumis-prosessista, jossa Pyhä Henki tulee Hyväksi Paimeneksi, joka vapauttaa morsiamen vanhan luomuksen kahleista. Juhlapuku on vapautettu uusi luomus.

Juhlapukuun pukeutuminen

Matti Lahtinen, Valmistautuminen (pukeutuminen)

pituus: 00.05.03:

Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon”. Pukeutuminen hääasuun tarkoittaa prosessia ylpeyttä vastaan. ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua, (Luuk 9:23). Tämä risti on se toinen risti, Jeesuksen ristin ohella. Tämä tarkoittaa oman lihan ristiinnaulitsemista. Karitsan häihin ei voi mennä mitään saastaista tai epäpyhää.

Koko puheet / Ilmestyskirjan aika on nyt

Leo Nikkola, ”Ilmestyskirjan aika on nyt”, koko opetus

pituus: 00.45.28:

Ilmestyskirjan alku antaa avaimen tuleviin tapahtumiin (Ilm. 1: 1-3). Ilmestyskirja toteutuu lyhyessä ajassa luvusta 18 alkaen. Babylon (maailmanjärjestys) romahtaa.

Taustalla alkaa Jumalan suunnitelma toteutua, ja taivaassa on riemu ”Iloitkaamme ja riemuitkaamme, sillä Karitsan häät ovat tulleet” (Ilm. 19:7, Ilm. 22:1-5, 6-7,10-17)
Jumalan kansa eriytyy ja valmistautuu Karitsan Häihin pukeutuen puhtaaseen pellavapukuun.

Koko puheet / Jeesuksen seuraaminen

Vilho Harvala, ”Jeesuksen seuraaminen”, koko puhe

pituus: 00.53.32

Jeesus sanoo meille: “Seuraa minua”, niin kuin Hän sanoi opetuslapsilleen heitä kutsuessaan.
Hän sanoo myös: ”Minä olen tie, totuus ja elämä” (Joh 14:6). Hän kutsuu tykönsä kaikki työtä tekevät ja raskautetut ja lupaa antaa heille levon.
Jeesuksen seuraaminen on kuitenkin itsensä kieltämisen tie ja se merkitsee ristin ottamista (Luuk 14:27, Matt. 10:38). Pyhän Hengen johdattamana pysymme kuitenkin tiellä ja löydämme perille.

Timo Närhi - Täyttyvien lupausten Jumala

Timo Närhi – Puhe Ylistarossa 9.3.2023

pituus: 01.03.41

Koko puheet / Kenet on kutsuttu

Leo Nikkola, ”Kenet on kutsuttu”, koko opetus

pituus: 00.55.21

Jumalan Karitsa on valmistanut ja varannut kaikille kutsun Karitsan häihin. Jeesus antoi selkeän ohjeen Nikodeemukselle (Joh. 3: 1-5), miten hän ja mekin voimme saada kutsun Karitsan häihin. Suhde Jeesukseen avautuu Hänen verensä kautta uudestisyntymisessä ja syvenee yhteydessä Häneen. Vedestä ja Hengestä syntymien tarkoittaa kutsun vastaanottamista. Valmistautuminen
eli pukeutuminen ja ensirakkauden säilyttäminen on tärkeää. Tämä merkitsee oman ristin ottamista päivittäin.

Koko puheet / Valmistautuminen Karitsan häihin

Matti Lahtinen, ”Valmistautuminen Karitsan Häihin”, koko puhe

pituus: 00.09.38:

Meillä on kiire, sillä Herra on tulossa. Olemmeko valmiit? Pukeutuminen hääasuun tarkoittaa prosessia ylpeyttä vastaan. ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua, (Luuk 9:23). Tämä risti on toinen risti, Jeesuksen Golgatan ristin ohella. Tämä tarkoittaa oman lihan ristiinnaulitsemista.